maanantai 8. maaliskuuta 2010

Pitkästä aikaa!

Vaikka tässä on kirjoittelu jäänyt vähemmälle, on treenit jatkuneet vanhaan malliin.

Pe 26.2 agi treenit
Tällä treenikerralla oli käynyt osallistuja kato ryhmässämme, meitä oli paikalla kaksi, joten harkka-aikaa sai oikein kunnolla.
Meillä oli yksi rata, nopeatempoinen spiraali rata, jossa todella vauhti kasvoi hurjan nopeaksi. Kepit tehtiin radalla kahteen kertaan, sekä mukana oli pussi.
Kontaktit menivät välillä hienosti välillä taas varsin korkeiksi loikiksi, tässä siis edelleen parannettavaa. Kepit alkoivat sujua kivasti, käsiohjauksella mentiin. Pussiin Siru sujahti kuin vanhatekijä, vaikka sitä ei oltukaan pitkään aikaan käytetty. Otimme sitten omaa keppi treeniä kuuden kepin pätkällä. Targetit molemmissa päissä ja otimme keppejä edes takaisin. JA JES! Siru meni ensimmäistä kertaa kepit itsenäisesti!
Treenit saatiin videolle, mutta edelleemkään en pysty videoita muokkaamaan niin että saisin järkeviä pätkiä tänne laitettua.

Pe 5.6 agi treenit
Näissä treeneissä olikin sitten ihmisiä ja koiria hieman enemmän ja odotteluaikaakin silloin kertyi enemmän. Onneksi tämänkin ajan saattoi hyödyntää hallin toisella puolella itsenäisesti treenaten, ja keppejähän me taas taoimme. Targetit laitoin keppien molempiin päihin, tämän olen nyt kokenut järkevimmäksi palkkaustavaksi millä saan Sirun irti kädestä. Nyt Siru suoritti kepit suoraan itsenäisesti! Välillä jos lähestyimme keppejä vauhdilla niin sujahti sisään toisesta välistä, mutta pääpiirtein alkaa sisäänmenokin olla hallussa. Päätin sitten yrittää täyspitkiä keppejä, hieman kauhulla odotin miten käy, mutta eihän tuo tuottanut ongelmaa, koira pujotteli pidemmätkin kepit rauhassa loppuun asti, mistä löytyi targetilta palkka. Emme ottaneet pitkiä keppejä kuin kuutisen kertaa, mutta hyvin teki. Pidän kovasti siitä että koirani ei ole toistoherkkä vaan yhtä liikettä/estettä voi tehdä useamman kerran peräkkäin ilman että se laskee suoritusintoa.
Radalla meillä oli kepit, pituus, rengas ja pöytä erikoisempina esteinä. Rengas on jo melko varma, sitä siru ei ole hypännyt väärin menneeseen kuukauteen, mutta ensin siinä oli reilusti vaikeuksia koiran hyppiessä renkaan ohitse. Pöytä on hieman haastava, koska vauhdista on sen verran vaikea pysähtyä, mutta sekin on ihan ok kunhan saan ennakoitua ja hiljennettyä vauhtia. Pituudessa ei mitään erikoista. Mukava rata oli, mutta tällä kertaa emme saaneet videota, koska mieheni oli vienyt videokameramme omia juttuja kuvatakseen :)

Tokoilu
Tokoilua on otettu nyt ihan vain kotona ja lenkillä pienimuotoisesti. Pariin sunnuntai treeneihin en ole päässyt menemään, mutta nyt viime sunnuntaina pääsimme taas osallistumaan. Treeneissä oli hyppyä, mikä sujuu ok. Siru sijoittuu aina hyvin sivuun esteellä, mutta ei varsinaisesti virheellisesti. Hyppynoutokin meni hyvin, ei erikoisempaa kommentoitavaa. Välillä noudonpalautuksen perusasento jää edelleen vinoksi, mutta aina vain harvemmin. Myös ote kapulasta on parantunut.
Merkille lähetystä otimme, siinä sekä hyviä että kehnompia toistoja. Tuntuu että onkohan Siru kuitenkaan täysin sisäistänyt mitä pitää tehdä, kun välillä tekee ihan miten sattuu, mutta toisaalta välillä taas ihan täydellisesti.
Ensimmäistä kertaa otimme ruudulle lähetystä, sitä emme kovin montaa toistoa ottaneet, mutta kyllä Siru hiffasi mitä pitää tehdä kun ruudussa oli targetti ja sen jälkeen käytin "seis"-käskyä, jotta koira jää ruutuun seisomaan.

Nyt alkaa painaa virallisten kisojen ilmottautuminen päälle, jokohan sitä uskaltaisi laittaa osallistumisilmoituksen menemään... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti