torstai 21. tammikuuta 2010

Pettymyksiä ja sitkeää häiriö treeniä


Eilen pääsin töistä kotiin jo kohtuullisiin aikoihin. Oli vielä valoisaa ja siinä innoissani pikaisesti päätin että koira ja treenikamppeet matkaan ja ajelisin agilitykentälle katsomaan onko siellä mitään esteitä jätetty. Otin myös kameran ja toko vehkeet, jotta päästäisiin myös tokoa treenaamaan ja videoimaan. Sitten vauhdilla matkaan, oli vielä valoisaa, mutta jo hämärtyi. Ajomatkaa kotoa kentälle on sellainen kymmenisen minuuttia. Perillä pettymykseseni totetan, etten pääse ajamaan edes kentän laidalle, kosta sinne johtavaa tietä ei ole aurattu. Ilmeisesti kenttää ei siis ylläpidetä mitenkään talviaikaan. No ei auta kuin kääntyä kotiinpäin ja mennä parkkipaikalle treenaamaan. Takaisin kotiin päästyäni oli jo varsin hämärää, joten taas tuli kehnoja videoita. No mutta treenattua saatiin kuitenkin ja ohi kulkevat ihmiset ja autot olivat hyvää häiriötä. Otimme merkille menoa, jonka jouduin ensin vahvistamaan targetilla. Sen jälkeen meni ok, vaikka otin puoli metriä enemmän etäisyyttäkin merkkiin.
Noudon harjoittelussa Siru tiputti kapulaa useampaan otteeseen, vauhti oli päällä niin kovalla että liikkeiden loppuunvienti kärsi. Saimme kuitenkin pari hyvää pitkää noutoa, johon lopetimme. Lisäksi otimme seuraamista, käännöksissä yritin olla mahdollisimman topakka, ja huomasi että Sirukin seuraa huolellisemmin kun sen pitää olla valmis nopeisiinkin liikkeisiin. Luoksetulot olivat hyvät, pari kertaa Siru tosin nousi ja tuli luokse ennen aikojaan kun lähistöltä kulki ohi ihmisiä. Eli tätä pitää vahvistaa, mutta toisaalta en halua pitkiä aikoja istuttaa koiraa kylmällä maalla ettei tule ikäviä kokemuksia. Kaikesta huolimatta otin myös liikkeestä jäävän makuun, mikä menikin hyvin. En ottanut paljoa etäisyyttä ja palasin pian vapauttamaan koiran kylmästä maasta. Liikkeestä seisominenkin onnistuu jo ilman käsimerkkiä, jes! Näiden hiontaa ja sitten ollaan ALo valmiita :)
Sisällä otin kahden minuutin paikallaan olon, mikä meni hurjan hyvin. Siru selvästi kuunteli mitä mieheni kolisteli viereisessä huoneessa, mutta ei tehnyt elettäkään noustakseen, vaan odotteli nätisti. Paikallaan olon harjoittelussa meillä onkin ollut taukoa joulusta, mikä tuntuu tehneen ihan hyvää.
Tänä aamuna otimme sapuskalla minuutin paikallaan makuun, ei ongelmaa. Pikkuhiljaa pitää alkaa pidentämään aikaa, pisin paikallaan olo tähän mennessä on 3min. Häirittynä 2min. Yritän koti harjoituksissa pidentää ajan 4-5minuuttiin, jotta tiedän että koira todella pysyy ja malttaa. Sekoitettuna lyhyitä ja pitkiä paikallaan oloja siis koti treeninä nyt. Voisin myös kokeilla piiloon menoa pitkästä aikaa. Pisin piilossa olo tähän asti on ollut vasta 20s.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti