maanantai 18. tammikuuta 2010

Toko sunnuntai

Toko liikkeitä treenattiinkin sitten urakalla sunnuntaina. Todella innoissaan Sirukin teki ulkona, vaikka pakkasta olikin lähemmän -10 astetta. Ei pylly paleltunut. Harjoittelimme merkille lähetystä. Tätä emme ole paljoa treenanneet, jonkun purkin kanssa pihamaalla niin että jostain purkin ympäriltä löytyy nami. Nyt kuitenkin aloimme harjoitella kunolla merkin taakse juoksua ja kääntymistä rintama minuun päin. Ensin käytin targettia merkin takapuolella, ja sain Sirulle nopean ja innokkaan siirtymisen merkille, sen jälkeen menin palkkaamaan koiran merkin luokse nokka tulosuuntaan. Tätä toistettuamme jätin targetilta namin pois ja lähetin koiran merkille, ja menin itse palkkaamaan. Ja kummakseni Siru muutaman toiston jälkeen (kun targetilla ei ollutkaan enää namia) juoksi automaattisesti merkin taakse odottamaan namia. Oho! Alle 20 toistoa ja se oli siinä! Nyt pitää jatkaa treeniä kotona, kun sinnekin tuli nyt hankittua tuollaiset pienet merkintäkartiot 4kpl.

Näiden kanssa onnistuu sitten kotiharjoittelu merkille sekä ruutu.

Merkin lisäksi treenasimme noutoa. Siru noutaa hyvin ja palauttaakin kiitettävästi perusasentoon. Ongelmana kuitenkin on koiran hyvin hellä ote kapulasta, mikä ajoittain luovuttaessa johtaa pudottamiseen. Siru myöskin yrittää "sylkäistä" kapulan pois suustaan kun sitä kumarrun ottamaan. Eli pitoharjoituksia lisää.

Sitten seuraamista kouluttajan käskyttäessä. Otimme käännöksiä ja napakoita täyskäännöksiä. Ei ongelmaa, muutakuin itselläni koska meinaan hidastella käännöksissä, eli itselleni lisää vauhtia. Nyt alan pikkuhiljaa päästä pois vinosta seuraamisasennosta, mutta ajoittain silti kävelen vinoon koiraa kohti.

Mukavat ja onnistuneet pakkastreenit :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti