tiistai 19. tammikuuta 2010

Toko treeniä


Maanantai oli mukava pieni treenipäivä. Otin lenkille treeniliivin niskaan ja ripustin merkkikartion hartijalle ja menoksi. Kieltämättä saattoivat vastaantulijat ihmetellä, mutta siinäpäs ihmettelivät ;)
Koko lenkin Siru juoksi vapaana, kutsuin sitä vihellyksellä luokse ja hyvin meni. Teimme myös treeniä, missä harjoittelimme sivullemenoa automaattisesti kun minä passivoidun paikalleni seisomaan. Tämä toimi todella hyvin, ja aina seisomaan jäädessäni Siru juoksi vauhdilla viereen istumaan. Oli ilmeisesti hyviä nämä uudet namit mitä treenejä varten ostin.
Otimme myös lyhyitä seuraamispätkiä, lähinnä kontaktin vahvistamiseksi. Ympärillä oli hyvin häiriötä, autoja, muita ihmisiä ja lapsia. Yksi pelottava asia tuli vastaan (yllätti takaapäin), nimittäin lapsi jollai oli rattikelkka, hui hirvitys se oli ensin pelottava, mutta sitäkin kun siinä katseltiin niin eipäs sitä tarvinnut enää huomioida.
Lisäksi heitin kapulaa, nouti ja palautti hyvin. Pitoharjoituksia otan kotona lämpimässä sitten pidemmällä ajalla.
Merkkiä harjoittelimme sunnuntain ohjattujen harkkojen pohjalta samalla tavalla. Vahvistin ensin merkintaakse menon targetilla+namilla sekä palkkaamalla merkiltä. Pari toistoa näitä ja nami pois targetilta ja siru meni automaattisesti merkin taakse. Jonkin verran häiriötä oli ympärillä, mutta se on ihan hyvästäkin, kun tuo on kohtuullisen häiriöherkkä koira. Erikoista kyllä on, jos treenaamme taloyhtiön pihassa on kaikki häiriö vaikeaa, mutta treenikentällä taas ei haittaa liikkuvat ihmiset ja muut koirat. Eli myös nyt kevään aikana on tarkoitus yrittää treenata mahdolisimman monissa eripaikoissa juuri häiriön sietoa. Agility treeneissä/kilpailuissa tähän asti, ei ole ollut kuitenkaan minkäänlaista ongelmaa ympärillä olevasta hälinästä. Koira on niin tulessa radalle päästessään että kaikki muu unohtuu.

Kävin myös mustissa ja mirrissä katselemassa canicrossi välineitä, keväällä tekisi kovasti mieli lajia kokeillaa. Jos tuo koira pienuudestaan huolimatta vetämiseen innostuisi.

Videoiden lisäämisessä on nyt jotain ongelmaa, osaa viime perjantain treenivideoista en onnistunut lisäämään ollenkaan. Pitää yrittää uudemman kerran vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti